Binoculars Building

The Binoculars Building, originally the Chiat/Day Building, is located in Venice, Los Angeles, California, incorporating the public artwork “Giant Binoculars” by Claes Oldenburg and Coosje van Bruggen on its street-facing facade. Built between 1991 and 2001 for advertising agency Chiat/Day (now TBWA\Chiat\Day) as its West Coast corporate headquarters, it was designed by Los Angeles architect Frank Gehry, and was his last project in Los Angeles until the Walt Disney Concert Hall began construction in 1999.
The building is notable for the three different styles used in the main facade, particularly the massive “Giant Binoculars” sculpture covering both a car and pedestrian entrance. The entrance to the garage is between the lenses of the binoculars. The 75,000-square-foot building was delayed for a few years after hazardous materials were found on the site.
In January 2011, W. P. Carey & Co. announced Google was leasing 100,000 square feet of space in the building and two neighbouring ones, part of a major expansion to establish a larger employment presence in Los Angeles.